HTML

Ahogy a világot látom

Egy blog arról, ahogy a világot látom.

Friss topikok

Linkblog

2010.05.16. 11:34 Yoe. (ahogyavilagotlatom.blog.hu)

Egyedül az iskolába

Ha az embernek gyerekei vannak, előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor már nemcsak gondolkodik rajta, vajon mikor engedje őket egyedül menni az iskolába, hanem meg is teszi.

 

Tízévesen vajon itt az idő?

 

Kis eszetlenek a drágáim... Nagy az én dilemmám.

Emlékszem, gyerekkoromban 5 percre laktunk az általánostól és nagyon hamar eszembe jutott, hogy képes lennék már egyedül is járni-kelni. Nagyjából tízéves korom körül.

A mostani helyzetet azonban nehezíti, hogy troliznunk kell. Tehát nem arról van szó, hogy kilépünk reggel a házból és végigsétálva a járdán 5 perc múlva az iskola kapujában találjuk magunkat. Troli előtt egy "csodálatos" zöld lámpa + kanyarodósávval nehezített átkeléses feladatunk is van.

Ha ők nem volnának eszetlenek, elég hozzá egy idióta sofőr. Lányom egyik reggeli elfoglaltsága, hogy számolja, mennyien hajtanak át nemhogy a sárga, de a piros(!) jelzésen is - minden nap!! Ijesztő számok...

 

Persze az eszetlenségét legyőzi egy gyerek, ha bízunk benne és a maga útjára engedjük. Talán legyőzi... Biztosan legyőznék ők is, de... Pedig lassan itt az idő! Már van osztálytársuk, aki - messzebbről is - egyedül jár, de úgy látom, még többségben vannak a kísért gyerekek.

 

Szóval? Mikor jön el az idő??

 

Yoe.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogyavilagotlatom.blog.hu/api/trackback/id/tr182006827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása