HTML

Ahogy a világot látom

Egy blog arról, ahogy a világot látom.

Friss topikok

Linkblog

2009.12.24. 21:50 Yoe. (ahogyavilagotlatom.blog.hu)

Karácsony(OK)

Elsősorban:

 

Kellemes, békés

Bejglivel dobálós

Ajándékra rávetődős

Csillagszóróval ijesztgetős

Halászlében pancsolós

KARÁCSONYT!!

 

... mindenkinek ...

 

 

Aztán:

a párom nélkül karácsonyozunk :( Dolgozik...

És mi nem vagyunk kellően hagyománytisztelők sem: nálunk karácsonyi ebéd volt, bolognai :) Fiam kérésére elsősorban. Ha a párom itthon lett volna, picit jobban megerőltetem magam, de így - legyen, ahogy a gyerekek szeretnék :)

Halat nem esznek.

Előkarácsonyon párom szüleinél volt halászlé, isteni!

Káposztát nem esznek.

Holnap eszem anyuéból, remélem a szokásos!

A fánk csodaszép, picurka, de nagyon formás. Megemeltem egy székkel. És a Jézuska alárejtette az ajándékokat, amíg a kicsik fürödtek ;) Mi is "kaptunk" könyvet.

 

Persze nem minden ilyen vaníliáscukor illatú. Az előkarácsony nem indult valami fényesen. MÁV - mi más!? Megszoktuk a nyáron, amikor hetente utaztam és hetente írtam panaszlevelet, amit nagyon kedvesen válaszoltak meg "nagy a meleg", "megnövekedett utasforgalom", "felújítás a Velencei-tó partján" stb. Ki vagyok segítve.

Most? Mondták, hogy jön a hó, sok lesz, aztán hideg is. Valahogy mégis meglepődtek az illetékesek. 9:11-kor induló vonattal szerettünk volna menni, fél körül értünk ki, egy darabig türelmesen vártunk, OK nagy a hó, rég láttunk ilyet, fúj a szél, pici késés belefér. Engem a sírás kerülgetett tehetetlenségemben, párom nyugtatott, gyerekek kalandoztak. A legrosszabb a sokféle infó volt: "lefagytak a váltók", "mozdonyra várunk", "lehalt a Keleti" és a lényeg: KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK. Tehát, ha nyáron meleg van, télen pedig hideg és hó, az kedvezőtlen időjárási körülmény...

13:00 körül adtuk fel, amikor már arra sem volt remény, hogy Fehérvárig, de legalább Martonvásárig eljussunk. Párom apukája jött értünk. Szegény, nagyon belebonyolódott a pesti közlekedésbe... Aztán az idegességtől, nah meg az autó újkeletű hibájából adódóan bezárta a kocsit, miközben járt a motor... Szerelő... Közben kakaó... EHH, mindegy már.

Kárpótolt a csodaszép meseszép havas táj!!!!

Szánkóztunk!!! Százezer éve szánkóztam utoljára, nagy ló fejjel mentünk a gyerekekkel csúszni :)

Utána beköszöntött a hidegrekord. -16C körül mentünk aludni - páromat nem irigyeltem, hidegben sűrűbben kellett rakni a fát. Másnap hóembert építettünk a kertben. Mit hóembert? Egész családot!! Nagyobbat, kisebbet, répa, dió, tölcsér, seprű - volt minden! Utána beköszöntött a melegrekort. Közel 10C mértünk... Nem tudom, ki hogy van vele, az én szervezetem nehezen viseli ezt az ugrálást. Azt meg a lelkem viseli nehezen, hogy elolvadt a hó.

De az előkarácsonyunk nagyszerű volt!

Most az "utóját" élvezzük: itthon, csendesen, játékkal, mesével, filmmel.

 

JÓ PIHENÉST, KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

 

Yoe.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogyavilagotlatom.blog.hu/api/trackback/id/tr291621431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása