HTML

Ahogy a világot látom

Egy blog arról, ahogy a világot látom.

Friss topikok

Linkblog

2010.01.19. 10:48 Yoe. (ahogyavilagotlatom.blog.hu)

Kati néni nyugdíjba megy

Tegnap rendkívüli szülői értekezleten vettem részt.

Azt hittem, a tavaszi erdei iskola miatt kell 2 héttel a szokásos időpont előtt egy másik összejövetelt is szervezni. A kisördög sem alszik, így még az is eszembe jutott, hogy valami egetrengetőt műveltek a gyerekek, amit meg kell beszélni és halasztást nem tűr...

Kati néni nyugdíjba megy.

Amikor megjelent az igazgató, gondoltam, hogy valami nagy horderejű dologról lesz szó, de elképzelésem sem volt.

Kati néni kortalan. De tényleg. Nem tudom, pontosan hány éves, de gondolom 58 körülinek kell lennie: nos ez nem látszik rajta. Ahogyan a tündérek is kortalanok.

Első alkalommal, mikor találkoztunk, rögtön az jutott eszembe, hogy tündér. Ez az érzés később megerősödött: ahogyan a gyerekekkel bánik, ahogyan a hivatásához hozzááll, sosem fáradt, mindig mosolyog - ez nem az a bizonyos amerikai műmosoly. Látszik rajta, hogy szereti az életet, imádja a gyerekeket! A legelvetemültebb lurkóban is meglátja, ami jó (fel is hívta rá a figyelmemet, hogy kössem föl a bugyogómat, mert felsőben lesz olyan tanár, aki egy héten 2-3 órán találkozik majd a fiammal és bizony ideje sem lesz rá, hogy meglássa benne a értéket...).

Nekem nem ilyen volt az elsős tanítónénim. Gyűlöltem őt.

Örülök, hogy a gyerekeimnek egy tündér jutott!

Akinek - bár nem fáradt el - eljött az idő, hogy pihenjen és újabb tündért neveljen, unokázzon...

 

Igyekeznünk kell kihasználni azt az időt, ami még maradt, ameddig segíti a napközis tanítónénit átvenni a munkáját, ameddig velünk van. Év végéig darabokat még kapunk belőle, csak remélni tudom, hogy sikerül valahogy megoldani, hogy jövőre a magyart még taníthassa a kicsiknek.

 

Yoe.

 

ui: ha csak ilyen tanárok lennének iskoláinkban, semmi gondunk nem lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj tündér néni kati szülői tanító


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogyavilagotlatom.blog.hu/api/trackback/id/tr191684176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása